André Citroën

Logo
In 1900 koopt Citroën het alleenrecht voor een productiemethode die het mogelijk maakt om tandwielen met een V-vormige vertanding te produceren. Deze vorm werd verwerkt in het “dubbele chevron” logo. Op de grill van de "traction avant" is dit nog erg tweedimensionaal, al snel krijgt het de scherpe strakke styling die pas in 2009 werd losgelaten. De dubbele Chevron blijft, maar wordt afgerond tot wat in designerskringen al de "dubbele hondenneus" wordt genoemd. Eerder werden er al onbegrijpelijke inconsistenties doorgevoerd, zoals in de hiernaast afgebeelde C4 WRC. De wijze waarop hier het logo in de grill is verwerkt, vloekt met het lange tijd gebruikelijke logo dat als sticker nog op de motorkap te zien is.
Het nieuwe logo is als eerste toegepast op de GT Concept. Het eerste productiemodel dat het logo draagt is de C3.
Het spreekt voor zich dat er in iedere CITROËN-werkplaats gewerkt wordt volgens de strengste milieurichtlijnen. Een schoner milieu speelt een belangrijke rol, vanaf het ontwerpproces van elke nieuwe CITROËN tot schonere fabrieken en moderne recyclingtechnieken. CITROËN is voortdurend bezig met de ontwikkeling van efficiënte oplossingen die de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperken.
Onze ingenieurs werken actief aan technologische oplossingen en groene innovaties. Het gebruik van het Stop & startsysteem vanaf 2010, hybride oplossingen vanaf 2011 en uiteindelijk zero-emissionauto's, versterken de positie van CITROËN in het segment van de auto's met een lage CO2-uitstoot.
Gebruik van natuurlijke materialen en recycling
Naast het beperken van het verbruik en het verminderen van de CO2-uitstoot en andere vervuilende stoffen, is ons ecologisch ontwerpbeleid er op gericht om zo veel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke producten. Ook wordt bij de productie van auto's zorgvuldig gekeken of de materialen te recyclen zijn. Bovendien doen we ons uiterste best om de milieu-impact van auto's aan het eind van hun levensduur te verminderen door recycling te stimuleren.
Neem bijvoorbeeld: de CITROËN C3 Picasso
Van de 170 kg polymeren in de nieuwe CITROËN C3 Picasso (exclusief de banden) is bijna 11% 'groen' materiaal. Hieronder vallen drie verschillende materiaalsoorten:
- hergebruikte materialen;
- materialen van natuurlijke oorsprong zoals hout, plantaardige vezels, etc.;
- biologische materialen: polymeren die niet afkomstig zijn van de petrochemie maar van hernieuwbare bronnen.
Citroën Survolt: Concept van een elektrisch aangedreven compacte sportieveling
Geen opmerkingen:
Een reactie posten